Begravelse

Begravelse

Dagen de fleste ikke husker så godt

I Norge er vi ikke vant til å se en profesjonell fotograf ta bilder i en begravelse. Det er imidlertid ikke uvanlig å ta noen bilder av blomstene selv med mobilen. Og noen ber begravelsesbyrået om og ta noen bilder, ofte blir det av kisten og blomstene.

Begravelsesbyrået har som regel ikke kapasitet til og fotografere.

Men det er fortsatt mange som ikke kan forestille seg at en fotograf deltar i begravelsen. Noen synes det er usmakelig. Mest av alt fordi de ikke forstår fotografens jobb eller fordi de forestiller seg en bryllupsfotograf.

Men det er folk som velger å leie en begravelse fotograf, og hvorfor gjør de det?

Det siste minne

En begravelse eller bisesttelse er ofte en dag de flest ikke husker så godt i ettertid, og flere ønsker og at de ønsker å gjøre det på en verdig og anstendig måte.

De vil huske dagen, blomstene og menneskene som sa farvel. De ønsker å kunne se tilbake på dagen når de er klare. Noen bruker det også veldig bevisst som et verktøy i sin sorgprosess.

Kanskje har de tidligere opplevd å miste en kjær person, der de hadde blitt så oppslukt av sin egen sorg at de verken så blomstene eller hvem som var til stede. Og siden den gang har de angret på at de ikke kunne bevare minnene på en måte som de kunne se tilbake på dagen. Dette er grunnen til at de velger denne gangen for å sikre minnene med gode bilder.

 Din profesjonelle gravferdfotograf i Trondheim.

Det handler om skjønn

Diskresjon er stikkordet i en begravelse fotografering. Fotografen må jobbe veldig diskret. Han må bevege seg stille i bakgrunnen og ha så lite samhandling som mulig med de fremmøtte.

Han må være diskret og vise omtanke når han går og tar bilder av blomstene når de er lagt. Og når han tar stemningsbilder fra kirkerommet, er det viktig at han ikke utsetter noen mennesker ved å fokusere på dem.

I tillegg til skjønn, er det også viktig at han kan vise en følelse av situasjon. For eksempel. han må slutte å fotografere så snart pastoren starter (med mindre annet er avtalt med familien og pastoren). Men så snart kisten er gjennomført, kan han stille følge bakgrunnen.

En begravelse fotograf vet at han har utført oppgaven med hell når ingen har lagt merke til ham.